Lézeres Tetoválás Eltávolítás Kezelése

Hogyan készülj a tetoválásod lézeres eltüntetésére, kezelés előtti teendők.

Javasolt a szolárium, a napozás és barnító krémek használatát elkerülni a kezelés megelőző minimum két hétben. Minél kontrasztosabb a kezelendő terület, minél élesebben elválik a tetoválás színe a bőrfelület színétől, annál könnyebb a tetoválásod lézerrel történő kezelése, halványítása, eltüntetése.

A lézeres tetoválás eltüntetés kezelését megelőző hetekben ajánlott a folyadékbevitelt növelni, ezáltal is elősegíteni a szervezeted ideális vízháztartását, egyben a megfelelően hidratált bőrhöz is ez jelenti az alapot. Javasolt még a tetoválás eltávolítást megelőző napokban vizes alapú krémmel alaposan, szisztematikusan hidratálni a kezelendő/tetovált területet.

Amennyiben szőrrel borított a tetovált terület, akkor azt a lézeres kezelés előtt érdemes leborotválni. Természetesen, ha nem ideális a szőrzet hossza a lézeres kezeléshez, akkor kollégánk biztos kézzel eltávolítja majd. A lézeres kezelés előtt mindig fertőtlenítjük a kezelendő tetovált területet.

A kezelést megelőző napokban semmi esetre se használj a tetovált felületen fényvédő krémeket, szereket. Lehetőség szerint a kezelések előtt pár nappal már kerüld az alkoholfogyasztást, és javasolt pár napig utána is. Így a szervezeted hatékonyabban tudja majd feldolgozni a lézerrel megbontott pigmenteket, festékanyagokat, és a falósejtek, nyirokrendszer is jobb munkát tud végezni.

Lézeres kezelést nem végzünk olyan bőrfelületen, ahol keloid, akné, ekcéma, vagy bőrbetegségek, esetleg sérülések találhatóak.

Amire szükséged lesz:

 • ialuset gél az első 3 napban, utána ialuset plus krém (patikában kapható) de egyéb lézeres tetoválás eltávolítására kifejlesztett krém is használható mint például a TattooMed termékei. (Gyulladás esetén: Gentamicin-Wagner 1mg/g kenőcs 15g.)
 • steril géz
 • ragasztó szalag
 • testápoló krém

Egyéb javaslatok:

 • sok folyadékbevitel (ajánlott a zöld tea) és multivitamin használata a jobb gyógyulás és halványodás érdekében.

Általánosan jellemző, hogy az első kezeléskor drasztikusabb reakciók jelentkeznek, mint az azt követő alkalmakkor. A beavatkozást követően a kezelendő területen pár percig hamuszerű, fehéres elszíneződés jelentkezik, melyet pirosság, égő érzés és duzzanat követ, ami pár órán belül elmúlik.

A kezelést követően jelentkezhet viszkető érzés, melyet tilos dörzsölni, enyhítés érdekében hidratáló krémmel ajánlott bekenni. A tinta szervezetből való kiürülését elősegítve a páciensnek a kezelést követően 8-10 pohár vizet ajánlott fogyasztani. Kezelések között kötelező 50 faktoros napfényvédő krémet alkalmazni.

Klinikai vizsgálatok szerint a halványodás a beavatkozást követő hat-nyolc hétben jelentkezik a legaktívabban, majd az ezt követő pár hetes időszakban a melanin újra felépül, a bőr textúrája normalizálódik, ezzel elősegítve a nem kívánt mellékhatások esélyét csökkenteni, ezért van szükség a kezelések közötti 8 hetes szünetekre. A halványodás mértéke leginkább a bőrben lévő falósejtek aktivitásán múlik, így mindenkinek egyénre szabott az eredmény.

Kezelés lépései, időtartama:

Az alábbi lépéseket 4 napig, naponta 2-3 alkalommal el kell végezni:

 • Finoman kend be a területet ialuset géllel majd 3-4 nap elteltével kezeld ialuset plus krémmel a teljes gyógyulás végéig.
 • Steril gézzel kösd be a lekent területet.
 • A teljes gyógyulás 2-3 hét, ez idő alatt vigyázni kell, hogy ne érjen semmilyen külső szennyeződés a területet.
 • A gyógyulást elősegíti a bő folyadékfogyasztás, legalább napi 3 liter ajánlott.

Tetoválás eltávolítás után:

 • A kezelést követően enyhe bőrpír (gyulladásos bőr) és a napégéshez hasonló fájó, szúró érzés jelentkezhet, az utókezelés is ennek megfelelően kell történjen.
 • Érzékenyebb bőrűeknél a kezelt területen fehér bevonat képződhet, ami később magától lehámlik.
 • A kezelés után hámlás, hólyagosodás jelentkezhet, valamint napégés szerű tünetek.
 • Az első héten amíg felhólyagosodik a kezelt terület és utána úgy kell kezelni, mint egy égési sérülést.
 • Az első 24 órában alkalmazhatunk jeges pólyát, vagy hideg borogatást 1-2 óra erejéig.

FONTOS!

Az első 10 napban:

 • Ne érje túl meleg víz a területet, illetve ne legyen áztatva.
 • Szaunát, szoláriumot, napozást kerülni kell.

Bármilyen felmerülő kérdés esetén fordulj hozzánk bizalommal.

Scroll to top