Tetoválás eltávolítás

Napjainkban megnőtt az igény a már nem kívánt tetoválások eltávolítása iránt, a lézeres technológia pedig lehetőséget nyújt a megfelelő kezelésekhez.A kezelés alig jár fájdalommal, mind a fekete, mind a színes, illetve a felszín közelibb kozmetikai tetoválások is eltávolíthatók.A technológia a lézer pigment anyagokban való elnyelődésen alapszik. Mivel a fehér tetoválások nem tartalmaznak sötét pigmenteket, így a lézer fényét sem tudják elnyelni. Ennek hiányában a fehér tetoválásokat nem lehet eltávolítani.A lézeres tetoválás eltávolító kezeléssel egyszerűen szabadulhat meg a kezelt személy a tetoválásától. Egyszerű,gyors és hatékony kezelésekre nyílik lehetőség.
lzer web - Tetoválás, Ink man tattoo studio, Tetoválás Budapest, piercing

Tudnivalók:

 • A kezelések számát befolyásolja a tinta behatolási mélysége, színe és mennyisége, az egymásra helyezett rétegek száma, az alkalmazott festékpigmentek minősége, de az is, hogy profi vagy amatőr tetováló dolgozta e be a festéket.
 • Világosabb bőrön könnyebb dolgozni, mivel ezen – a sötétebb bőrrel ellentétben – könnyebben áthatol a lézernyaláb.
 • Sötétebb bőr esetén rövidebb időtartamban alkalmazható a lézeres eltávolítás, a bőr gyorsabb felmelegedése miatt.
 • A világos illetve a fehér színű festékpigmentek kevésbé reagálnak a lézerfényre, ellentétben a sötét pigmentekkel, amelyek gyorsabban elnyelik a fényt így jobban halványodnak.
 • Az első kezelés után szinte semmilyen különbség nem lelhető fel, sőt van, akinél sötétebb is lesz, mindenkinél eltérő gyorsasággal reagál a bőr, így elmondható, hogy a kezelés csak több alkalom után hatásos.
 • Minimális kezelési alkalomszám 3, de előfordulhat az is, hogy 6-8 alkalomra van szükség.
 • A kezelések sikeressége és eredményessége függ a bőrtípustól és a bevitt festékanyagtól.
 • Sem kezelés előtt, sem kezelés után nem szabad napozni, szoláriumba menni, ajánlott napégés után használatos krémeket kenni a kezelt területre.
 • Állandó irritációnak kitett területen a felsértett bőrfelszínen át kórokozók juthatnak a bőrbe, ezért fokozottan ügyelni kell a higiéniára.

Lézeres tetoválás nem alkalmazható:

 • Terhesség, szoptatás, magas vérnyomás, szívbetegség, bőrbetegség, cukorbetegség valamint vérzékenység esetén.
 • Heges – anyajegyes területen.
 • Gyógyulás alatt álló sebes területen.

Lézeres tetoválás eltávolítás – Hogyan működik?
A lézeres tetoválás eltávolítás egy egyszerű kozmetikai folyamat,mely lehetővé teszi a nem kívánt tetoválások eltávolítását.
A Q kapcsolt YAG lézer speciális hullámhosszú fényt bocsájt ki magas csúcsenergia pulzussal. Ez a fokozott energiasűrűségű fénynyaláb (6 milliszekundum ideig) akadály nélkül hatol át a világos bőrön, a sötét színben (sötét színű festékben) azonban maximálisan elnyelődik,kölcsönhatásba lépve a pigment tartalmú sejtekkel.A melanin, illetve a sötét színű tetováló festékek egyaránt képesek elnyelni ezt a lézerfényt. A Q-YAG lézer Q-kapcsolt üzemmódban képes a tetoválásokat eltávolítani hegesedés nélkül.A lézer máshogy hat különféle színű festékekre,egyes festékekben a kettős kötéseket bontja fel, másokban fragmentál (a pigment tartalmú sejtek felhevülnek és felrobbannak) és a falósejtek számára hozzáférhetővé teszi a festékanyagokat.Ezután a pigment darabkák a makrofágok emésztő tevékenységének segítségével, illetve a nyirokrendszeren keresztül kiürülnek.

tetelt1 - Tetoválás, Ink man tattoo studio, Tetoválás Budapest, piercing
A legtöbb tetoválás eltávolítás 3-10 alkalmat igényel 6-8 hetes szüneteket beiktatva a két alkalom között.Átlagosan egy kezelés megközelítőleg 10-30 perc,mely után közvetlenül a bőr fehéren elszíneződik, ez azonban természetes.Az egyes kezelések időtartamát a kezelt felület nagysága, illetve a festékanyagok mélysége is befolyásolja.A kezelés nem fájdalmas, csupán apró szurkáló, csípő érzést vált ki. Kezelés után a bőrfelületet szárazon kell tartani, úgy kell bánni vele, mintha a nap égette volna meg.
tetelt2 - Tetoválás, Ink man tattoo studio, Tetoválás Budapest, piercing

Összességében elmondható, hogy a Q-kapcsolt YAG lézer segítségével egyszerűen szabadulhat meg a kezelt személy a már nem kívánt tetoválásoktól. Az óvintézkedések betartásával pedig mellékhatásoktól mentes lesz a kezelés.

Bármilyen felmerülő kérdés esetén forduljon hozzánk bizalommal.

Scroll to top