Piercing Kérdések – válaszok / Tévhitek

Gyakori kérdések és pár tévhit a piercingekkel kapcsolatban.

A füllyukasztás és a piercingek a test különböző részein, testünk díszítésének és módosításának egyik legrégebbi formája. Hosszú történelme ellenére azonban, még napjainkban is rengeteg tévhit él az emberekben ezzel kapcsolatban. Az ismeretek hiánya pedig komoly egészségügyi problémákhoz és komplikációkhoz vezethet.

Fájdalmas vagy nem fájdalmas?
A fájdalom relatív fogalom, hisz mindenkinek más a fájdalomküszöbe. A legkevésbé fájdalmas pontok a fülcimpa és köldök. A piercing fájdalmas pontjai a szemöldök, az ajkak, a nyelv és az orrlyukak. A következő legfájdalmasabb terültet a vastag porc átszúrása a  fülön. De olyat még nem hallottunk, hogy valaki azt mondta volna „soha többé”.

Vihetek ékszert magammal a készítéshez?
Nem. Minden esetben mi adjuk az ékszert. Teljes gyógyulás után viszont már bármire cserélheted.

Arany / Fekete színű ékszert tudok kérni a készítéshez?
Minden esetben csak festékmentes, kezeletlen titán ékszert használunk a szúráshoz. Sok esetben egy-egy gyulladás felelőse a színezett ékszer. ( leoldódó/letöredezett festék stb )

Pár gondolat a titán ékszerekről:
Titán ékszerek használata rendkívűl fontos a friss piercingeknél, és számos előnye van:
– Az emberi test kiválóan tolerálja, ami csökkenti az irritáció és az allergiás reakciók kockázatát. Ez különösen fontos a friss piercingek esetében, amikor a felület érzékeny és gyógyulás alatt áll.
– A titán ékszerek nem reagálnak a testnedvekkel vagy környezeti hatásokkal,így minimalizálják az elszíneződés vagy a rozsdásodás lehetőségét. Ez hosszú távon megőrzi az ékszerek esztétikáját és megakadályozza a károsodást.
– A titán rendkívül könnyű és tartós anyag, így kényelmesen viselhető hosszabb ideig.
-Összességben a titán ékszerek használata biztosítja a maximális kényelmet. A gyorsabb gyógyulást és hosszú távú biztonságot a friss piercingek esetén.
Javasoljuk,  új piercingek elkészítésekor, mindig ragaszkodjatok a kezeletlen titán ékszerekhez.

Kaphatok tanácsot az ékszer kiválasztásánál?
Milyen piercingeket nem ajánunk?
Igen, mindenképp. Fontosnak tartjuk, hogy egy piercing kényelmes legyen és ne zavarjon a viselésük, ezért nem ajánlunk olyan piercingeket, amelyek esetleg hátráltathatják a mindennapjaidat. Vannak piercingek, amik könnyen kiszakadhatnak vagy olyan helyeken vannak, amelyek a saját egészségedre ártalmasak vagy balasetveszélyesek lehetnek. pl: snake eye, surface, indokolatlan helyre elhelyezett microdermálok. Az egészséget és biztonságot, mindig előnyben kell részesíteni az esztétikával szemben.

Hogyan keressek megbízható piercert? Akár vidéken akár Budapesten?
Az elmúlt pár évben jelentős mértékben megnőtt a piercerek száma. Ez a növekedés részben az emberek növekvő érdeklődésének és elfogadásának is köszönhető a testmódosítások iránt. Azonban sajnálatos módon a reklámok és a valós minőség között nem mindig fedezhető fel egyezés.A reklámok sokszor csillogó és vonzó ajánlatokat közvetítenek, de nem mindig mutatják meg a munka valós minőségét.Összességében fontos a reklámokon túlmutató kutatást végezni és alaposan megvizsgálni a piercer portfólióját, tapasztalatát az online véleményeket,értékeléseket. Ez segíthet megtalálni azt a megbízható szakembert, aki biztosítani tudja a folyamat biztonságát és a kívánt eredményt, hogy elégedetten távozz, ha elkészült a piercinged.

Fürödhetek?
Természetesen igen. Egyedül a gyógyulás alatt a terület áztatása nem javasolt.

Ismerősöm azt mondta, interneten olvastam stb…..
Minden esetben szakemberrel konzultálj mert rengeteg a fals információ, ami nem fog segíteni a döntésben, esetleges kezelésben.

Milyen fülbevalót kell az új lyukba helyezni?
Valójában a legtöbb ékszerüzletből származó termék nem megfelelő az újonnan átlőtt bőr számára. A szennyeződések fertőzéshez vezethetnek. A speciális piercing ékszerek jobban csiszoltak. Ezenkívül pedig, a duzzanatot figyelembe véve kiválaszthatjuk az optimális
hosszúságot. A duzzanat ugyanis, általában az átszúrás után jelentkezik.

Még mindig érzékeny. Mit tegyek?
Amennyiben a gyógyulás után is érzékeny, fáj, begyullad minden esetben keress fel minket személyesen vagy levél formájában. Elképzelhető, hogy bekerült egy kis baktérium, de az is lehet még nem gyógyult meg teljesen. Annak érdekében, hogy gyorsan tudjunk segíteni ne hónapok múltán jelezd a problémát.

Kell cserélni az ékszert, amivel készítették a piercingem?
Bizonyos esetekben a gyógyulás után igen. Vannak olyan pontok, ahol a szúrás utáni enyhe bedagadás miatt muszáj nagyobb ékszert behelyezni a készítésnél, hogy ne szoruljon rá a testfelületre. Viszont ezeket az ékszereket le kell majd cserélni hiszen hosszútávon egy
hosszabb ékszer például a fülben jobban eldeformálja a porcot ahogy alszunk rajta és emiatt állandó irritációnak van kitéve. A Piercer minden esetben tájékoztat erről a készítés során.

Csináltattam egy piercinget máshol de gond van vele. Tudtok segíteni?
Mindenképp azt javasoljuk vedd fel a kapcsolatot azzal a szalonnal ahol a szolgáltatást igénybe vetted, hiszen Ők tudják mit,hogyan csináltak és milyen tanácsokkal láttak el a kezeléshez,

Mi az a Microdermal?
A microdermal a testékszerek új generációja mely egy implantátum testékszer. Két részből áll fejből és a talpból melyet menetes szár köt össze. A talp a bőr felszíne alatt helyezkedik és csak a talp szára van a bőr felszíne felett amire magát az ékszert helyezik fel. Gyakorlatilag a test bármely pontjára elhelyezhető.

Microdermalt tudom cserélni?
Természetesen igen. Gyógyulás után magát az ékszer fejét le lehet cserélni.

Ha szeretném kivenni akkor azt, hogyan csináljam?
Sehogy. Mivel a bőr felszíne alatt található így csak erre avatott szakembert/piercert javaslunk aki legkisebb sérüléssel el tudja távolítani a talpat a bőrfelszín alól. Sajnos mi az eltávolítást nem vállaljuk, de ha felveszed velünk a kapcsolatot akkor tudunk ajánlani olyan
szakembert aki foglalkozik ezzel.

Tévhitek:

A fülbevalókat gyakran kell mozgatni.
Ez az egyik legrosszabb tanács, amit bárkinek adhatnak. A fülbevaló vagy a piercing rendszeres forgatása, mozgatása ugyanis súlyosbíthatja a sebet, így a gyógyulás sokkal több időt vehet igénybe. Hiszen az ékszeren lerakodott baktériumot a forgatással belevinnénk a
sebbe.

A pisztollyal való átlövés biztonságosabb, mint a tű.
A tűvel való átszúrás a legbiztonságosabb módja a füllyukasztásnak. Egyszer használatos eszközzel történik, illetve mindent lehet tökéletesen sterilizálni, amivel hozzáérünk a bőrfelülethez. A pisztollyal való átszúráshoz, éles fülbevalót használnak, ugyanis ez a
fülbevaló elbontja a szöveteket. Ezeknek a sebeknek a gyógyulása pedig hosszabb ideig tart. A pisztoly használatakor a fül megszorul, ami növeli a sérülések kockázatát. Ebből az okból kifolyólag a megfelelő lyuk készítése és elérése nem egyszerű és nem is túl biztonságos.

Egy másik népszerű mítosz az allergiás reakciókról szól.
A rozsdamentes acél, nem okoz allergiás reakciókat. Ez az oka annak, hogy a tűket is ilyen anyagból csinálják. Az adalékanyag nélküli fajtákat nehéz megtalálni. Az első fülbevalóhoz vagy piercinghez olyan anyagokat kell választani, amelyek nem kerülnek aktív érintkezésbe a bőrrel. Ez pedig lehet például, a biztonságos titán, amelyet protézisekhez és fogimplantátumokhoz is használnak.

A fülbevaló eltávolítása után a fül azonnal begyógyul.
Minden ember más ütemben gyógyul. Vannak, akiknek rövid időn belül beforr a lyuk, amelyből kiveszi az ékszert, míg másoknak akár évekbe is beletelhet ugyanez. Léteznek úgynevezett helyreállító kenőcsök, amik természetesen nem minden esetben hatékonyak,
illetve nagyobb lyukak, tágítások esetén akár sebészeti beavatkozásra is szükség lehet. 

Az átlyukasztott nyelvnek szerepe van a beszédben.
Az embernek általában nem sok időbe telik hozzászokni a szájában lévő idegen tárgyhoz, azaz a piercinghez. Szakemberek szerint az artikulációs készségben nincs szignifikáns különbség azok között emberek között, akiknek van piercing a nyelvében és azok között,
akiknek nincs.A legnagyobb veszélyt a fogak károsodása jelenti. A piercinggel rendelkező emberek nagy része nem tudja megállni, hogy ne játsszon az ékszerrel a fogaival.

A mellbimbók piercingje nem jelent problémát a szoptatás során.
A mellbimbóban lévő piercing viselése, nagyon kockázatos is lehet. A mellbimbók lyukasztása idegkárosodást is okozhat, ez pedig problémát jelenthet a tej kiválasztódásában. A gyógyulási folyamat 6-12 hónap, így már a baba tervezésekor érdemes kivenni azt. Sőt, mielőtt újra piercinget rakatnának a mellbimbóba, a szoptatás után is érdemes 3-4 hónapot várni, amíg a hormonszint normalizálódik.

A köldök piercing a terhesség alatt is viselhető.
Természetesen, minden attól függ, ki, hogy érzi magát a terhesség alatt és milyen a köldöke. Ha az ékszer nem okoz kellemetlenséget, akkor viselhető lehet, de csak akkor, ha valamilyen polimer anyagból készült. Ez a fajta ékszer ugyanis, alkalmazkodik a test változásaihoz.Viszont, ha a bőr nagyon feszül, akkor mindenképpen el kell távolítani a köldök piercinget. A várandósság során új testékszer behelyezését egyáltalán nem javasolják a szakemberek, a régi testékszerek eltávolítása pedig minél korábban indokolt.

Bármilyen felmerülő kérdés esetén fordulj hozzánk bizalommal.

Scroll to top